T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Obilježili i 10. godišnjicu smrti majstora haikua

U Gradskoj knjižnici održani 27. Samoborski haiku susreti Darko Plažanin

Obilježili i 10. godišnjicu smrti majstora haikua

U Gradskoj knjižnici Samobor u subotu, 13. travnja, održani su 27. Samoborski haiku susreti Darko Plažanin, na kojima se već dugi niz godina okupljaju pjesnici iz cijele Hrvatske i predstavljaju svoje stihove pisane u haiku formi. Pjesnike su uvodno pozdravili Draženka Robotić u ime knjižnice te predsjednik samoborskog ogranka Matice hrvatske Gordan Črpić u ime organizatora susreta. 

Urednik ovogodišnjeg izdanja zbornika Ivo Markulin zahvalio je svim suradnicima na trudu koji su uložili kako bi stotinjak novih haikua doprlo i do brojnih drugih ljubitelja ove forme te svima koji su došli na ovogodišnje susrete i zajedničko druženje.     

Ove godine obilježena je i 10. godišnjica smrti Darka Plažanina, po kojem je manifestacija i dobila ime, pa su u pratećem zborniku objavljeni uvodno sjećanje na Plažanina, koje je napisala Jadranka Brnčić, te razgovor s Darkom od prije 20 godina koji je s njim vodila Đurđa Vukelić Rožić.

Razgovor su ovom prigodom interpretirali Enes Kišević i Vlasta Mažuranić, nakon čega su svoje izabrane stihove kolegama čitali okupljeni pjesnici. Za glazbenu podlogu bila je zadužena tajnica samoborskih matičara Lada Lokmer, a susreti su po običaju završeni zajedničkim ručkom i neformalnim druženjem.

Objavljeno: 13.04.2019.