T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Odlična uvertira za nedjeljno finale

Koncert Igora Geržine i gostiju na samoborskom Jazz festivalu

Predzavršnica Samobor Jazz Festivala odigrana je u subotu, 26. lipnja, na samoborskom Trgu kralja Tomislava, gdje je pred brojnu zahvalnu publiku, željnu druženja uz dobru glazbu, najprije stao saksofonist Igor Geržina, u pratnji profesionalnog četverca s puno glazbenog iskustva u nogama i rukama.

Miljenik domaće publike i čest gost na koncertima samoborske Gradske glazbe, čije izvedbe i autorska djela već odavno dopiru i daleko van granica Hrvatske, Geržina je u Samobor doveo još dva poznata imena – Vandu Winter i Mirzu Tetarića.

Dok Vandu kao vrsnu glumicu i pjevačicu i ne treba posebno predstavljati, Banjolučanin sa zagrebačkom i amsterdamskom adresom Mirza Tetarić, potpuno ravnopravno, i stasom i glasom punio je pozornicu i trg svojim samostalnim izvedbama i duetima s Vandom.

Do kasne i konačno ugodne ljetne večeri publika je uživala u repertoaru na kojem su se izmjenjivali instrumentali i vokali, poznate i nekima možda manje poznate skladbe, sve do završne Kingove Stand by Me.

Bila je to ujedno i lijepa pozivnica na dva završna nedjeljna koncerta, na kojem će se najprije predstaviti Oridano Gypsy Jazz Band i, na kraju, tradicionalno, Gradska glazba Samobor sa svojim gostima.

Objavljeno: 26.06.2021.