T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanja

Ostat će u vječnom sjećanju

Premijera dokumentarnog filma Vesne Mimice Branko Bošnjak – Jedna priča u Galeriji Prica

Galerija Prica nije bila dovoljno velika da u nju stanu svi oni koji su u četvrtak, 19. studenoga, došli odati počast Branku Bošnjaku i pogledati premijeru dokumentarnog filma Vesne Mimice jednostavnog naziva Branko Bošnjak – Jedna priča.

U dvorani nabijenoj emocijama mogli smo te večeri čuti i vidjeti ne samo tek "jednu priču", nego i priču o iznimnom čovjeku koji je prije svega bio brižan i privržen svojoj obitelji, ali i vrstan sportaš, trener, pedagog, borac i jedan od osnivača Specijalne jedinice policije Alfa, s kojom je za Domovinskog rata prošao gotovo sva ratišta.
O Branku su govorili Vladimir Faber, prvi ratni zapovjednik Alfi, zatim Zoran Cvrk, također ratni zapovjednik njegove jedinice i Brankov vjenčani kum, autorica filma Vesna Mimica te Brankova supruga Ljiljana Šurbek Bošnjak, koja je svima zahvalila na dolasku, kao i na lijepim sjećanjima o Branku koja su podijelili s publikom.
U nešto manje od 20 minuta, koliko traje film, saznali smo zašto i po čemu je Branko Bošnjak bio poseban – zdušno je, sa srcem, hrabrošću i znanjem radio sve u životu, o čemu su u filmu posvjedočili članovi njegove obitelji, prijatelji, učitelji, suborci, sportski kolege i brojni drugi, koji Branka pamte i kao veseljaka i zafrkanta, a nadasve kao pouzdanog prijatelja i sudruga.  
Njegova tragična pogibija sve ih je potaknula da u ovih 20 godina očuvaju sjećanje na Branka, o čemu posebno brine njegova supruga Ljiljana, u želji i nastojanju da njihovoj djeci, tada maloj djevojčici Josipi i još nerođenom sinu Branku, koji se rodio tek 7 mjeseci nakon što mu je otac poginuo, prenese njegov vedar duh i sve one vrijednosti koje su zajednički dijelili za njegova života. 

Film o Branku Bošnjaku, kojeg su svi posjetitelji mogli dobiti i u DVD formatu, prati i dvojezično tiskano izdanje o Memorijalu Branka Bošnjaka, međunarodno priznatom karate natjecanju kojeg je začetnik bio i Branko, a koje je ove godine po 22. put održano proteklog vikenda u Samoboru. 
  

 

Objavljeno: 20.10.2017.