T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Otvoren prvi Samoborski salon

Izložba članova Udruge likovnih umjetnika Samobora u Bunkeru 

Članovi ULUS-a, Udruge likovnih umjetnika Samobora, njih 24-ero, predstavilo se svojim radovima na 1. Samoborskom salonu, koji je u srijedu, 12. prosinca, otvoren u prostorijama Centra za mlade Bunker.

Brojne posjetitelje i umjetnike koji su nazočili otvorenju pozdravio je predsjednik ULUS-a Ivan Tibor Grujić, koji je pojasnio i koncept ove izložbe. Radi se o djelima akademskih umjetnika iz Samobora, Zagreba i okolice, a tema ovog prvog salona bio je upravo Samobor.

Naši likovnjaci su se zaista iskazali pa je moguće vidjeti ne samo različite samoborske motive, već su zastupljene i gotovo sve likovne tehnike, od klasičnih platna i skulptura do vitraja i multimedijskih uradaka. O svemu tome je govorila autorica predgovora u katalogu koji prati izložbu, kustosica Samoborskog muzeja Gordana Remussini, koja je posebno naglasila kako će Samoborski muzej otkupiti 3 djela, jer je vrijeme da se fundus počne obogaćivati djelima mlađih autora, odnosno recentnom produkcijom, te se nada da će ta praksa i zaživjeti.

Tako će u Samoborskom muzeju završiti Anđeli Maje Cipek, grafika Mirana Šabića naziva Samobor i platno Gruss aus Sanobor Slavena Jurića.

Posebna zahvala upućena je našem poznatom umjetniku doc.dr.art. Miranu Šabiću i njegovom kolegi s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, prof.art. Josipu Baćeu, koji su sa svojim studentima 2. godine napravili i grafičku mapu naziva Samoborske impresije.

Lijepom glazbom otvorenje su upotpunili Mihovil i Kornelija Turić Dorotić, a izložbu je otvorio pročelnik Juro Horvat, pozvavši sve prisutne da uživaju i u drugim predblagdanskim događanjima u Gradu.

Objavljeno: 13.12.2018.