T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Otvorena izložba Mentalne slike

Slikar Tomislav Šilipetar u Bunkeru izložio Mentalne slike

Otvorena izložba Mentalne slike

Izložba mladog slikara Tomislava Šilipetra otvorena je u petak, 7. srpnja u Bunkeru - Centru za mlade. Radovi su objedinjeni pod nazivom Mentalne slike i izbor su iz ciklusa od 40-ak djela većeg i manjeg formata na kojima Šilipetar radi već neko vrijeme.

Svaka od slika predstavlja uvid u dio njegovih razmišljanja o sebi i svakodnevici koja nas okružuje, temama koje ga u pojedinom trenutku zaokupe i koje potom nađu svoje mjesto na platnu kao niz detalja, simbola i fraza. Ili kako je to u predgovoru kataloga izložbe opisao Šilipetrov profesor s Akademije likovnih umjetnosti Igor Rončević - Šilipetar ima pak crteže/slike izrazito svijetle, gotovo da su slike vedrine, ali njihova unutarnja os uronjena je u kadrove duhovnog filma tmastog nepokretnog.

Tomislav Šilipetar završio je Akademiju likovnih umjetnosti 2014. godine i član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a od ove godine je u statusu samostalnog umjetnika. Samoborska izložba mu je sedma samostalna po redu, a imao je i niz skupnih izložbi.

Kako je na otvorenju izložbe najavila kustosica Galerije Prica Nikolina Šimunović, Mentalne slike u Bunkeru se mogu razledati do 30. srpnja, a nove izložbe očekuju nas od jeseni.

Objavljeno: 10.07.2017.