T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

PAX-ovci idu na 60. Festival kazališnih amatera Hrvatske

Samoborski kazalištarci pobjednici 23. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije

Samoborski kazalištarci pobjednici 23. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije

Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta Samobor PAX s predstavom Potpuni stranci plasiralo se početkom listopada 2020., nakon pobjede na 23. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije u Buševcu, na 60. Festival kazališnih amatera Hrvatske.

Iznimno, festival će se ove godine, početkom prosinca, održati online, a moći će se pratiti putem poveznice: https://bit.ly/36zs86R

Ovako je županijski žiri ocijenio njihovu predstavu:

"Predstava Potpuni stranci pokazala je kako ponekad između amatera i profesionalaca u pristupu radu nema velikih razlika. PAX-ovci su u prvom redu vrlo vješto adaptirali i lokalizirali tekst prema kojem je snimljen popularni istoimeni talijanski film Paola Genovesea Perfettija i prilagodili ga kazališnom trajanju od 60 minuta. I sam odabir teksta o prijateljima, koji tijekom večeri otkrivaju razne najskrivenije i najneočekivanije tajne, pokazao se kao pun pogodak, jer je kao stvoren za njihovu, već dokazanu, glumačku ekipu u kojoj nema slabog mjesta. To je naizgled tekst kojeg je lako igrati, ali u toj lakoći i leži njegova težina, jer niti jedan detalj ne smije biti preglumljen, ne podnosi glumačka preisticanja i nadigravanja, već 'sitni vez' koji se očitava skrivenim pogledima i diskretnim gestama, koji sugeriraju ono neizrečeno. Sve to uspijevaju PAX-ovci na najbolji način i stoga su zasluženi pobjednici 23. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije".

Također, u 2020. održano je niz različitih radionica i edukacija (razvijanje kulture javnog nastupanja i komuniciranja, korištenje tehnike na sceni...), kojima je članovima omogućena kvalitetna scenska edukacija pod stručnim vodstvom. U listopadu je održana i audicija za nove članove pa, čim prilike dopuste, PAX nastavlja s radom na novoj predstavi.

Objavljeno: 02.12.2020.