T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Kino

Povjerenik oduševio i Samoborce   

U Bunkeru održana samoborska premijera filma Osmi povjerenik

U Centru za mlade Bunker održana je 22. veljače samoborska premijera filma Osmi povjerenik, snimljenog prema izuzetno uspješnom romanu Renata Baretića, a u režiji Ivana Salaja.

Za one koji nisu pročitali Baretićev roman iz 2003. godine, a ni pogledali film, istaknimo da se radnja filma odvija na najudaljenijem hrvatskom naseljenom otoku Trećiću, kamo dolazi Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, kojeg, nakon što se našao u središtu skandala, a kako bi ga sklonio od javnosti, tamo šalje premijer. Zadatak mu je organiziranje lokalnih izbora, u čemu predhodnih sedam povjerenika nije uspjelo.
Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza s kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu, a u konačnici samog sebe i smisao života.

Film već dvadesetak dana igra u našim kinodvoranama, uspješno se prikazuje na međunarodnim festivalima i, po svemu sudeći, bit će jedan od najgledanijih hrvatskih filmova, ne samo ove godine.
Pokazala je to i samoborska publika, koja je na premijeri u potpunosti ispunila Bunker. Nakon projekcije dugim je pljeskom pozdravila filmsku ekipu na čelu s redateljem Salajem te se s njima, na prigodnom domjenku, još dugo zadržala u razgovoru.

Informacija za one koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu za premijeru: Osmog povjerenika možete pogledati i narednih dana, od petka do ponedjeljka, u 19 sati, u Pop up kinu na autobusnom kolodvoru.

Objavljeno: 23.02.2018.