T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Prijateljsko druženje uz svirku, pjesmu i ples

10. jubilarni susreti folklornih ansambala u Samoboru

Na Trgu Matice hrvatske u nedjelju, 24. rujna, održani su 10. jubilarni susreti folklornih ansambala u Samoboru, koje organizira naš Folklorni ansambl Mladost. I ovi susreti dio su brojnih događanja tijekom godine u kojoj Mladost slavi 45. obljetnicu rada i postojanja.

Svoje goste domaćini su dočekali već u jutarnjim satima, kada su nastupili najmlađi – dječja folklorna skupina KUD-a Oton Župančič iz Artiča u Sloveniji, HKUD Prigorec iz Markuševca, KUD Laz Bistrički i naš, svima dobro znan, Dječji folklorni ansambl Mladost. Sve ih je u ime Grada Samobora pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić. 
U predahu do poslijepodnevnog nastupa odraslih folkloraša, djeca su se zabavljala uz igre i plesnu radionicu, na kojoj je svaki od ansambala prisutne poučavao plesnim koracima i pjesmama kraja iz kojeg dolaze i čiju tradiciju čuvaju, dok se na prigodnom sajmu i štandovima uz Gradnu mogla vidjeti i degustirati ponuda domaćih proizvoda, koje su predstavili gosti i domaćini.

Program su nastavili članovi KUD-a Klek iz Ogulina, Markuševčani i Samoborci, nakon čega su se svi nastavili družiti uz prigodnu i zasluženu okrepu.

Svima je na dolasku i trudu zahvalila Ivančica Pogrmilović, umjetnička voditeljica i koreografkinja FA Mladost, koja je posebno naglasila kako su ovi susreti nastali i održali se zahvaljujući prije svega prijateljskim vezama koje društvo njeguje s brojnim drugim folklornim ansamblima diljem Hrvatske i šire te najavila koncerte vezane uz veliku obljetnicu do kraja godine.

 

Objavljeno: 25.09.2017.