T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Prva ovogodišnja izložba u organizaciji Galerije Prica

Izložba ostaje otvorena do 27. siječnja

Prva ovogodišnja izložba u organizaciji Galerije Prica

Mala dvorana Galerije Prica do 27. siječnja nudi uvid u stvaralaštvo dvoje umjetnika - Nade Škrlin i Igora Modrića. Zanimljivo je kako ovo dvoje umjetnika povezuju brojke u biografiji - oboje su rođeni 1959. godine, diplomirali su 1984. na slikarskom odjelu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u klasi prof. Raoula Goldonija, od 1984. do 1986. pohađaju majstorsku radionicu pod vodstvom prof. Reisera i Ivančića, a nakon nekoliko godina putovi im se opet sreću kao profesorima u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.

Budući da zbog zdravstvenih razloga na otvorenju nije mogla biti Nada Škrlin, na izložbi je o radu i stvaralaštvu govorio Igor Modrić. Na početku je istaknuo kako se s Nadom poznaje skoro 40 godina, ali su tek prije mjesec dana u Varaždinu po prvi puta zajedno izlagali, dodavši kako se zbog tih poveznica u njihovim radovima osjeća slično iskustvo, sličan temelj i škola, jer je razdoblje provedeno na akademiji u klasi prof. Goldonija na oboje ostavilo velik trag. Modrić se publici predstavlja ciklusom Anamneza, a Nada Škrlin ciklusom Raspršena svjetlost.

Recimo i da je na početku okupljene pozdravila voditeljica Galerije Prica Nikolina Šimunović, istaknuvši da je izložba otvorena do 27. siječnja, a može se razgledati od utorka do četvrtka od 9 do 14, petkom od 13 do 19, a subotom i nedjeljom od 10 do 17 sati.

Objavljeno: 09.01.2019.