T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Radionice

Radionica za mlade volontere u Bunkeru

U samoborskom Centru za mlade Bunker 9. svibnja održana je prva u nizu radionica o volontiranju, koje organizira i vodi samoborski Volonterski centar "Kad bi svi... "

Radionica za mlade volontere u Bunkeru

Radionica naziva "Uvod u volontiranje u Bunkeru" okupila je dvadesetak mladih ljudi, većinom srednjoškolaca i studenata, kako bi ih uveli u svijet volontiranja i približili ideji da u Centru za mlade u Samoboru pronađu zanimljive sadržaje za provođenje slobodnog vremena baveći se volonterskim aktivnostima. 

Voditeljica udruge Vesna Jelinčić na početku je buduće volontere upoznala s općim, ali bitnim podacima o tome što je volontiranje, tko može volontirati, tko su organizatori volontiranja, koje vrste volontiranja postoje, što je etički kodeks volontiranja, te koja su prava i obaveze svakog volontera, a nakon toga, u opuštenom i vedrom tonu svi su okupljeni razgovarali o temi volonterstva u Samoboru i u Bunkeru.

Budućim volonterima darovane su volonterske knjižice i priručnik Generacija za V, publikacija za mlade volontere u izdanju Volonterskog centra Zagreb. 

Uz voditeljicu, sastanak su vodile Irena Brajević i Maja Kalaica, trio koji je 2013. osnovao udrugu koju s puno veselja vode također kao volonterke. 

Objavljeno: 11.05.2017.