Grad Samobor

Izložbe

Realistične vedute Samobora

01.07.
2018.

Izložba Likovne udruge Hobby art u Bunkeru

Samoborski slikari amateri i ljubitelji likovne umjetnosti, okupljeni u udruzi Hobby art, već 16. godinu zaredom kroz organizirane likovne radionice uče, istražuju i stvaraju, a koliko su se usavršili i napredovali pokazala je ovogodišnja izložba njihovih radova, koja je u subotu, 30. lipnja, otvorena u samoborskom Centru za mlade Bunker.

Izloža naziva Samobor u srcu rezultat je četveromjesečnog rada dvadeset i troje autora (izložene su 22 slike), koji su pod vodstvom prof. Slavena Jurića ovaj puta proučavali realizam, a njihove su slike vjeran prikaz veduta našega grada zaustavljenih u trenutku vremena pa poneke imaju i karakteristike fotografije.

Brojna publika oduševljeno je razgledavala izložene radove, o kojima je nešto više na otvorenju rekao prof. Jurić te, uz čestitke, pohvalio umjetnike za predanost i strpljivost koje su iskazali i kroz ove slike. Svoje članove i nazočne goste pozdravila je nova predsjednica udruge Biserka Ladišić, iskoristivši prigodu da zahvali dugogodišnjoj voditeljici udruge Ljerki Simčić, a korisne poklone u vidu slikarskih boja i potrepština primili su i svi ostali autori.

U ime Grada Samobora izložbu je podržao pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat. 

Glazbeni užitak našim likovnjacima i publici pružili su svojim odličnim izvedbama sopranistica Barbara Garić i pijanist Mario Čopor.

Izložba ostaje otvorena do 15. srpnja.