T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Samobor ima 54 pjesnika!

27. Susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu

U kapelici sv. Mihalja na Taborcu i ove su se godine, 29.9., u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Samobor, okupili domaći pjesnici na svojim 27. Susretima samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu. Davno započeta tradicija privlači sve veći broj pjesnika i posjetitelja, jer među 54-ero prijavljenih, što je najviše do sada, čak je 9 novih autora koji su se okušali u pisanju stihova.

O svemu tome, istaknuvši zasluge utemeljitelja ove manifestacije i pojedinaca koji je svih ovih godina podupiru, govorio je urednik zbornika koji prati pjesničke susrete Zoran Perović. Brojne nazočne je pozdravila i zamjenica predsjednika ogranka samoborskih matičara Sandra Sinković, nakon čega je uslijedila dodjela nagrada i priznanja najboljim pjesnicima. 

Nagrada Dragica Vrbenski pripala je ove godine Ivi Markulinu za pjesmu Osa, najbolju pjesmu na standardnom hrvatskom jeziku naziva Spomenar napisao je Branimir Dorotić, a pohvalu ocjenjivačkog suda dobila je Balada o Rozaliji i njenom starom Ljubice Šego.
Zahvalnicu su matičari uručili i župniku Davoru Štuljanu, koji ih već godinama rado prima u ovu malu kapelicu. Poseban pozdrav i zahvalu i ovaj je puta dobila Ranka Novosel, kojoj je pripala čast da prva predstavi svoj novi pjesnički uradak.  

Uslijedilo je uobičajeno čitanje pjesama, koje su otisnute i u novom zborniku, a glazbene predahe osigurali su Đurđica Pleše Vujica i Franjo Gluščić, uz autorske skladbe i klavirsku pratnju Krešimira Hercega.        

Objavljeno: 01.10.2018.