T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Samobor je ishodište tamburaške glazbe

U župnoj crkvi sv. Anastazije održan 5. Samoborski tamburatorij

5. Samoborski tamburatorij, koji je održan u subotu, 18. studenoga u župnoj crkvi sv. Anastazije, okupio je tri sjajna tamburaška orkestra, Vokalni ansambl Samoborke, a kao solisti su nastupili Miroslav Živković i Benjamin Pregl.

Svu raskoš muziciranja na tamburi raznolikim repertoarom pokazali su Tamburaški orkestar TD Gaj pod vodstvom dirigenta Krešimira Račića, slovenski Tamburaški orkester Kulturno umetniškega društva Majšperk pod ravnanjem Drage Kleina, te naš Stariji tamburaški orkestar TD Ferdo Livadić, kojim je ovaj put dirigirao Roman Gross. Samoborke su, prije završnog nastupa domaćih tamburaša, otpjevale četiri pjesme iz svog bogatog repertoara, a njihovom vrhunskom izvedbom dirigirao je Dražen Kurilovčan.
Dio repertoara svakog od izvođača bio je posvećen i Vukovaru, obzirom da se istog dana obilježavala i tužna godišnjica pada našega grada – heroja.

Publika je do zadnjeg mjesta popunila klupe u crkvi uživajući u programu koji su priredili organizatori iz TD Ferdo Livadić, a koji je suvereno vodio Drago Celizić.
Samoborski tamburatorij tako je, nakon pet godina, dobio svoju pravu formu i postao nezaobilazna manifestacija za poznavatelje i ljubitelje tamburaške glazbe.

 

Objavljeno: 20.11.2017.