T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Samoborski gimnazijalac oduševio izvedbama

Lovro Rimac pobjednik Večeri francuske šansone u Splitu

Samoborski gimnazijalac oduševio izvedbama

U Splitu je 6. listopada, u organizaciji Prokulture - Opservatorij kulturnih politika, u prekrasnom ambijentu Teatrina Gradske knjižnice Solin, u sklopu 23. Dana francuskog jezika i kulture, održana 23. Večer francuske šansone.
Među desetak vrsnih mladih glazbenika i u društvu gosta večeri, dalmatinskog šansonijera Tedija Spalata, našao se i naš Samoborac, mladi gimnazijalac Lovro Rimac, koji je svojom izvedbom pjesme La mer (More) Charlesa Treneta, uz izvrsnu klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze, osvojio dvostruko priznanje: 1. mjesto prema odluci stručnog žirija i 1. mjesto prema odluci publike. Veleposlanstvo Republike Francuske nagradilo ga je dvotjednim boravkom i učenjem jezika u Francuskoj, a osvojio je i vrijedan poklon-bon.

Lovro je svoju šansonijersku karijeru započeo na Večerima francuske šansone u Samoboru, koju već sedam godina organizira Hrvatsko-francusko društvo prijateljstva Samobor-Chassieu, na čelu s prof. Mirjanom Komočar Ljubić. 
Na Večeri francuske šansone u Samoboru, održanoj u lipnju 2017. u povodu Svjetskog dana glazbe, uz predstavnike francuskog veleposlanstva gostovala je i dr.sc. Nansi Ivanišević, osobna izaslanica predsjednice RH u Međunarodnoj organizaciji frankofonije, na čiji je poziv Lovro gostovao u Solinu.

 

Objavljeno: 07.10.2017.