T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

Samoborski PAXići pobjednici Županijske smotre amaterskih kazališta

Mladi ansambla samoborskog Amaterskog kazališta, PAXići, pomeli su konkurenciju

Samoborski PAXići pobjednici Županijske smotre amaterskih kazališta

Predstava Tko pjeva zlo ne misli, u izvedbi mlađeg ansambla Amaterskog kazališta PAXići, koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Samobor, pomela je konkurenciju na 20. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije, koja je u nedjelju, 2. travnja, održana u Domu kulture Josip Badalić u Križu.
Osvojivši nagrade za najbolju režiju, najbolju mušku ulogu i najbolju predstavu, PAXići nastavljaju skoro 15 godina dugu tradiciju amaterskog kazališta u našem gradu, koje je s nekolicinom entuzijasta utemeljio Miroslav Burić, i tako uspješno kroče blistavim stopama svojih starijih kolega, iskusnih PAX-ovaca, koji također redovito ubiru priznanja za svoje predstave.
Režiju ove odlične predstave, koju je samoborska publika nedavno imala priliku vidjeti i u Noći kazališta, potpisuje Tatjana Mesiček, a za svoju ulogu Fulira nagradu je dobio Lovro Rimac. Naravno, čestitke idu i cijelom timu, bez čijih glumačkih ostvarenja ne bi bilo ni nagrade za najbolju predstavu. 
O detaljima scenografije brine se učiteljica Sandra Filipović, a kako bi predstava bila besprijekorna brine inspicijentica, učiteljica Irena Dražić.
Stručni sud u sastavu Karolina Leaković, kazališna, filmska i televizijska producentica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Željka Macan, doktorica znanosti u području filologije i voditeljica Riječke kroatističke škole na Filozofskom fakultetu, te hrvatski dramatičar i prozaist Tihomir Mraović, na čelu sa selektoricom smotre dr.sc. Dubravkom Crnojević-Carić, docenticom na ADU u Zagrebu, odabrali su dva predstavnika Zagrebačke županije za državnu smotru. 
Uz naše PAXiće, Zagrebačku županiju na državnoj smotri predstavit će i Kazališna amaterska družina POU Vrbovec s predstavom U ime oca, sina i strica ili Kak' je Junk Vrbovca dobil. 

Objavljeno: 03.04.2017.