T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Muzej

Šareni svijet Spačeka

U Samoborskom muzeju otvorena izložba posvećena popularnim Spačekima

Ljubav prema automobilu i strast prema vožnji vrsna slovenska ilustratorica Nataša Gregorič pretočila je u niz ilustracija koje su povezane u izložbu Šareni svijet Spačeka, otvorenu 26. srpnja u Samoborskom muzeju. Izvrstan je bio i povod izložbi, jer ona predstavlja uvertiru  za brojna događanja koja nas očekuju sljedeći tjedan kada se u Samoboru održava 23. svjetski susret Spačeka. 

Na otvorenju izložbe autorica je istaknula kako je mnogo puta već bila u Samoboru u kojem ima i dobre prijatelje pa je došlo do dogovora da njene šarene ilustracije budu izložene kao najava šarenilu koja se očekuje na Svjetskom susretu Spačeka, za koji vjeruje da će biti vrhunski doživljaj. - Svi koji dolazimo na susret šareni smo i drugačiji, ali svi jednaki po srcu, dobroti i veselju – rekla je Gregorič.

Nazočne je pozdravio i predsjednik Hrvatskog 2CV Citroen kluba Goran Skrbin, zahvalivši svima koji su pomagali u realizaciji ideje da se Svjetski susret Spačeka organizira u Hrvatskoj te svima koji pomažu da sve bude spremno za njegovo 23. izdanje. Skrbin je Nataši Gregorič uručio posebnu zahvalu u obliku cvjetnog Spačeka.
Pozdravima se pridružio kustos Samoborskog muzeja Luka Kazimović, a izložbu je službeno otvorio predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Miran Šoić, rekavši kako mu je drago što se Svjetski susret Spačeka održava u Samoboru, jer će to biti prilika za sve one koji nisu nikad bili u njemu da ga upoznaju, a onima koji ga znaju da nauče i dožive nešto novo. 

Izložba Šareni svijet Spačeka u Samoborskom muzeju postavljena je sve do 21. kolovoza. 

 

Objavljeno: 29.07.2019.