T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Što se čeka – izvlačimo!

Izložba radova hrvatskih likovnih umjetnika prema fotografijama našeg najpoznatijeg "putujućeg ekologa" Romea Ibriševića

Što se čeka – izvlačimo!

Ni nakon 15 godina i 15 000 olupina koje je do sada u sklopu akcije "Očistimo hrvatsku od auto olupina" uz pomoć članova Udruge Zelene stope, Renaulta i brojnih volontera izvukao iz prirode putujući po cijeloj Lijepoj našoj, naš najpoznatiji eko-aktivist i priznati fotograf Romeo Ibrišević ne miruje.

U četvrtak, 26. travnja, u Gradskoj knjižnici Samobor predstavio je izložbu naziva Što se čeka – izvlačimo!, na kojoj su izložena djela naših poznatih likovnih umjetnika koji su, na Ibriševićev poziv, a prema njegovim fotografijama, stvorili respektabilna djela, ali i prikazali tamnu stranu Hrvatske te svoje viđenje odnosa čovjeka prema prirodi.
Iz svoje (pre)bogate foto i video arhive Romeo je izvukao i nazočnima prikazao što je sve vidio i doživio te kakva je, nimalo blistava, slika stvarnog stanja po pitanju očuvanja okoliša u našim najljepšim nacionalnim parkovima, parkovima prirode, na otocima, ali i u našem dvorištu - Žumberku i Samoborskom gorju.

Po svemu sudeći, imat će posla doživotno, čega je i sam svjestan, pa koristi svaku priliku i sve moguće "alate" u borbi za čišći okoliš i promicanje svijesti građana o potrebi očuvanja prirode. Mudri Romeo itekako dobro poznaje prednosti svih ostalih medija, a znaju to i svi naši glumci, pjevači, političari i javne osobe, koji ne propuštaju prigodu da mu se pridruže, pomognu i, naravno, na koncu fotografiraju. Jer, svaka reklama zlata vrijedi, pogotovo ako je na obostranu korist.

Objavljeno: 27.04.2018.