T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Susreti umjetničkih ogranaka "matičara"

Izložba likovnih radova matičara iz Samobora, Jastrebarskog, Svete Nedelje i Zaprešića u Komunalcu

Članovi ogranaka Matice hrvatske iz Samobora, Jastrebarskog, Svete Nedelje i Zaprešića okupili su se u petak, 11. svibnja, u predvorju samoborskog Komunalca u povodu otvorenja zajedničke izložbe likovnih radova naziva Susreti IV.

Cilj ovih susreta je prije svega upoznavanje s radom i radovima umjetnika iz prijateljskih ogranaka i međusobna suradnja te razmjena ideja i iskustava, uz prigodno druženje.

Matičare i njihove goste pozdravila je u ime samoborskog ogranka tajnica Lada Lokmer, a 30-ak radova koji se mogu vidjeti na izložbi i njihove autore predstavio je prof. Željko Nemec.

Nemec je izrazio želju da ova izložba svoj postav ostvari i u drugim gradovima, jer njezina dodatna vrijednost je u tome što se likovnjacima sa svojim programima pridružuju domaći glazbenici i pjesnici pa se stječe i šira slika rada ogranaka Matice u Zagrebačkoj županiji. Ovaj puta nastupio je klarinetist Antonio Uremović, a pjesme su čitale Zlata Bujan Kovačević i Vlasta Mažuranić.

Prisutnima se obratio i predsjednik svetonedeljskih matičara Ervin Škacan, koji ih je ujedno pozvao da sljedeće susrete održe u Svetoj Nedelji, a izložbu je otvorila zamjenica predsjednica samoborskog Gradskog vijeća Maja Gračanin.

Objavljeno: 12.05.2018.