T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Tjedan strane kulture

U Tjednu strane kulture, ove godine upoznajemo Bugarsku

Tjedan strane kulture

Ove godine u Tjednu strane kulture, koji se održava od 21. do 24. studenoga, upoznat ćemo Bugarsku. 

Na odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor tako ćemo u ponedjeljak 20. studenoga, u 19:00 sati imati priliku poslušati Anu Vasung i Evelinu Grozdanovu s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koje će nam predstaviti Putopisnu priču o Plovdivu – europskoj prijestolnici kulture 2019.
U utorak, 21. studenoga u 18:30 sati predstavit će nam se bugarska veleposlanica u RH; Tanya Dimitrova i ukratko nam predstaviti prioritete programa predsjedavanja Republike Bugarske Vijećem EU, a odmah zatim će se u 19:00 sati održati i kreativna radionica tradicijskih običaja – Baba Marta i Survakanje. 
Sredinom tjedna, u srijedu, u 19:00 sati nas sati očekuje predavanje Ksenije Banović o Stjepanu Juriniću i suvremenoj bugarskoj književnosti u hrvatskim prijevodima. 
U četvrtak, 23. studenoga u 19:00 sati, ponovno se družimo sa veleposlanicom Tanyom Dimitrovom, koja će nam ovoga puta predstaviti svoju uspješnicu; knjigu 365 – danas promijeni sebe i ostvari svoje ciljeve, osobni vodič do uspjeha
Kraj Tjedna strane kulture, petak, obilježit će predavanje o bugarskoj gastronomiji uz prigodnu degustaciju s početkom u 19:00 sati. 

Vidimo se!

Objavljeno: 16.11.2017.