T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

U župnoj crkvi sv. Anastazije održan 6. Samoborski tamburatorij

Vukovar u mjesečini posvetili sjećanju na žrtvu Vukovara

Pet ponajboljih hrvatskih tamburaških orkestara sudjelovalo je na ovogodišnjem, 6. po redu Samoborskom tamburatoriju, koji je u subotu, 17.11., održan u župnoj crkvi sv. Anastazije.

Izvođači su se potrudili da, unatoč hladnoći u nezagrijanoj crkvi, što bolje predstave svoj rad i umijeće kroz dvije ili tri različite skladbe, što i jest cilj ovih susreta u organizaciji našeg Tamburaškog društva Ferdo Livadić.

Nastupili su, uz domaćine, TO KUD-a Dragutin Domjanić iz Adamovca (dirigent Nenad Dan Kozig, solisti Ljudmila Kozig na violini i vokal Stjepan Baričević), KUU Zvon iz Male Subotice (dirigent Valentino Škvorc, vokal Tino Jelenić), TO GŠ Alberta Štrige iz Križevaca (dirigent Igor Kudeljnjak) i TD Gaj iz Zagreba (dirigent Krešimir Račić), koji su skladbu Vukovar u mjesečini Adalberta Rebića posvetili sjećanju na žrtvu Vukovara.

Šesti Samoborski tamburatorij, kroz koji je posjetitelje vodio Drago Celizić, završen je nastupom Starijeg tamburaškog orkestra TD Ferdo Livadić pod ravnanjem Petre Vojvodić Mrvoš.
Program je pratio i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić u ime Grada Samobora, koji je i pokrovitelj manifestacije.    

Objavljeno: 19.11.2018.