T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Valentinovo u Galeriji Prica

Ljubavni stihovi uz Vrazovu Ljubicu

U samoborskoj Galeriji Prica na samo Valentinovo, 14. veljače, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Samobor, održana je večer poezije posvećena zaljubljenima i ljubavi. Sve dame darivane su crvenim ružama, a svi posjetitelji licitarskim srcima ispisanima prigodnim porukama.

Poetsko-glazbeno druženje privuklo je brojne poklonike poezije, koje je u večer uvela, najaviviši sudionike i goste, Valentina Čebušnik Dorotić. Najljepše svjetske ljubavne stihove te izbor pjesama s festivala Vrazova Ljubica čitali su Nikola Kristić i Robert Kurbaša, a pjesnikinje Vlasta Janton i Đurđica Runtas, koja je i ovaj puta kostimom utjelovila Ljubicu, predstavile su se svojim stihovima o ljubavi.

Tijekom večeri Vanda Bartulica predstavila je i tiskano izdanje zbirke pjesama s Vrazove Ljubice 2019. godine, koja je do sada bila dostupna samo na internetskim stranicama POU-a. Za lipanj je najavljeno i novo izdanje ovog poznatog samoborskog i hrvatskog festivala poezije, a organizatori se nadaju da će moći održati sve planirane programe, prilagođene, naravno, epidemiološkim mjerama.

Finu glazbenu podlogu kazivačima stihova pružili su gitarist Marko Vucković i pjevačica Rea Ivanic.

U pjesničkoj večeri na Valentinovo uživao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić.

Objavljeno: 15.02.2021.