T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Veze s Francuzima postale neraskidive

Večer francuske šansone u povodu 118. rođendana Gradske knjižnice

Veze s Francuzima postale neraskidive

Gradskom knjižnicom 13. travnja, ponovno su odzvanjali zvuci francuske šansone i drugih dobro znanih francuskih pjesama u izvedbi grupe La Bohème, a kojim su djelatnici naše knjižnice obilježili i proslavili 118. godina njezina rada.

Brojni korisnici, ljubitelji šansone, gosti i članovi Hrvatsko-francuskog društva prijateljstva Samobor - Chassieu, kojemu je Gradska knjižnica suosnivač, odazvali su se proslavi i nazočili još jednom odličnom koncertu koji su im priuštili Radovan Prstačić (vokal i gitara), Marjan Krajna na harmonici, Ranko Purić na bugariji, Pere Ištvančić na braču i kontrabasu te violinist Antun Stašić. 

Sve ih je pozdravila ravnateljica GKS-a Mirjana Dimnjaković, koja je s ponosom istaknula postojane prijateljske veze s Francuzima, koji uvijek rado dolaze u Samobor na ovakve programe, a česti gosti su im i francuski veleposlanici. Zahvalila je i svim korisnicima koji prate i posjećuju zaista brojne i raznolike aktivnosti i događanja koja se odvijaju u knjižnici te brojkama potkrijepila vidljiv napredak u radu ustanove.
Tako je samo prošle godine upisano 400 novih korisnika, a bilježe i 1000 posudbi knjiga i 700 posjeta korisnika više nego godinu prije. Podaci su to koji, naravno, vesele sve djelatnike, ali ostaje problem prostora koji nakon 20 i više godina sve teže zadovoljava nove i veće potrebe Samoboraca. 

No, kako rođendanskoj proslavi priliči tek veselje, po završetku koncerta, kako je i red, uslijedilo je ugodno druženje uz prigodan domjenak.

Objavljeno: 16.04.2018.