T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predavanja

Vječna fasciniranost piramidama

Predavanje više kustosice Gordane Remussini o egipatskim i bosanskim piramidama

Vječna fasciniranost piramidama

Gordanu Remussini poznajemo kao višu kustosicu Samoborskog muzeja, iza koje stoje brojne izložbe i stručna izlaganja u njezinoj matičnoj kući. U samoborskoj Gradskoj knjižnici, a na inicijativu zainteresiranih članova Matice hrvatske, u četvrtak, 25. siječnja, održala je predavanje naziva Piramide: Od Egipta do Visokog – alternativni pristup povijesti i svrsi piramida.

Uvodno je Remussini pojasnila kako su ju piramide, još uvijek fascinantne istraživačima, povjesničarima i arheolozima kao  neiscrpan izvor informacija, privatno počele zanimati nakon što je pročitala dio literature koja se bavi tom problematikom te nakon što je posjetila Visoko i upoznala se s  istraživanjima Semira Osmanagića o bosanskim piramidama.

Brojnim posjetiteljima predstavila je najpoznatije teorije znanstvenika, egiptologa i alternativnih istraživača piramida kroz stoljeća, jer ove i slične građevine otkrivene su i na drugim kontinentima, a njihova namjena i starost i danas su predmet rasprava brojnih znanstvenika i istraživača.

No, jesu li piramide djelo ljudskih ruku ili neke od civilizacija koje još nismo otkrili, tek ostaje za vidjeti. 
Uglavnom, posjet bilo kojem do sada otkrivenom lokalitetu piramida itekako će vas potaknuti na razmišljanje.       

 

Objavljeno: 26.01.2018.