T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Festivali

ZFF putuje

Zagreb Film Festival dolazi u Samobor

ZFF putuje

Velika novost nadolazećeg Zagreb Film Festivala njegovo je geografsko širenje u okviru programa ZFF putuje. Osim u Zagreb festival ove godine stiže u još 15 hrvatskih gradova, pa će tako doći i u Samobor. U POP UP kinu 16. i 17.11. imat ćete prilike pogledati četiri filma: Loveling, Halla ide u rat, Amelie u bijegu i Stari momci.

Za istinske ljubitelje sedme umjetnosti ZFF je „spakirao“ tri dugometražna naslova iz ovogodišnje utrke za Zlatna kolica koje će, paralelno sa zagrebačkom, gledati publika u kinima diljem Hrvatske.
To su: Halla ide u rat, s kojim se na ZFF vraća Benedikt Erlingsson, redatelj islandske seoske romanse O konjima i ljudima (posebno priznanje 12. ZFF-a). Junakinja ove uvrnute akcijske komedije svojevrsna je ženska verzija Don Quijotea, seoska ekološka aktivistica koja naoružana lukom i strijelom juriša na lokalnu industriju aluminija. Film je islandski kandidat za Oscara, a nominiran je i za nagradu LUX, koju dodjeljuje Europski parlament.
Brazilsko-urugvajski Voljeni redatelja Gustava Pizzija, premijerno prikazan na Sundanceu, topla je ljudska drama o kaotičnom životu brazilske srednjoklasne obitelji, a britanska romantična komedija Stari momci u režiji Tobyja MacDonalda, moderna varijacija priče o Cyranou de Bergeracu s Alexom Lawtherom u glavnoj ulozi (Imitation Game, Black Mirror, The End of the F***ing World) privući će ljubitelje poetike Wesa Andersona.

Također, ZFF je u svoj putni kovčežić pospremio nešto i za najmlađe filmofile. Riječ je o filmu Amelie u bijegu redatelja Tobiasa Wiemana, predivnoj filmskoj priči o prijateljstvu i upornosti gdje se riskantni uspon do planinskog vrhunca pretvara u smionu i emocionalnu pustolovinu. 

Program ZFF putuje uključuje i Kockice, nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma, koji je od svojeg postojanja iznjedrio vrsne mlade redatelje. Dođite i otkrijte što su nam uzbudljivo pripremile još neotkrivene snage hrvatskog filma.

Dođite i budite dio ZFF publike u vašem gradu!

Izvor: ZFF

 

Objavljeno: 08.11.2018.

Dokumenti za preuzimanje