T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Festivali

Žumbi art 2019.

Drugu godinu zaredom održava se Žumbi art

Žumbi art 2019.

Žumbi art 2019. umjetnički je festival koji okuplja mlade umjetnike, umjetnike amatere, ljubitelje kreativnog izražavanja i prijatelje žumberačkog kraja.

Drugu godinu za redom odvijati će se na "vratima" Parka prirode Žumberak, u selu Stojdraga, na uređenoj livadi sa sjenicom, ispred zgrade stare škole u kojoj je i sjedište te galerija udruge. Gostujući umjetnici i sudionici tokom tri dana, pod vedrim nebom stvarat će umjetnička djela inspirirana baštinom hrvatskog bajoslovlja.

Program će činiti brojne kreativne radionice, a to su likovne radionice inspirirane glazbom, dječje likovne radionice, crtanje fraktala, vunaonica, foto radionica izrade camere obscure te inspirativno-edukacijske šetnje prirodom. Događaj će pratiti muzički program, nastupi bendova, dj setovi i jam sessioni. 
Bit će i sporta, tako nas očkuej malonogometni turnir mješanih grupa, badminton i  freesbee za nezaboravne sportske momente. Za okrjepu stiže domaća piva iz pivovare Razum!

Umjetničke aktivnosti i radovi biti će vidljivi na radost svih putnika koji će prolaziti magistralnom cestom kroz Stojdragu.

 Festival će simbolično završiti spaljivanjem slamnate skulpture dlana nastale na prošlogodišnjem Žumbi festivalu.

 Do viđenja na Žumberku!

 

Objavljeno: 04.06.2019.