T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

630.000 kuna viška u blagajni! 

Na žiro računu OŠ Milana Langa iz Bregane osvanuo neočekivani poklon

Nakon što ih je za Božić pod borom dočekao novi kombi, vrijedan skoro 200 tisuuća kuna, djelatnike i učenike OŠ Milana Langa iz Bregane pred novu je godinu iznenadio još veći "poklon bon" - na račun im je "sjelo" 630.000 kuna!

Onaj su si prvi poklon sami priskrbili dobrim poslovanjem i dugogodišnjom štednjom, a ovaj je stigao nenajavljen i time dodatno razveselio sve u Bregani.

- Kad sam vidio stanje računa, dobro me je "zdrmalo" - drhtavim je glasom objašnjavao novonastalo stanje računa ravnatelj škole Igor Matijašić. - No, kad sam vidio tko je uplatio, nakon kraće sam provjere došao i do "uljeza" koji bez našeg znanja "rovari" po našem žiro računu - veselo je dodao Matijašić.
Dakle, 500.000 kuna donacija je Arena centra, a NEPI Croatia Management, koji neposredno upravlja Arena centrom dodao je "u škrabicu" još 130.000 kuna.
Za sve je zaslužan bivši učenik OŠ Milana Langa, danas direktor Arena centra Tomislav Dekalić, koji je bio prilično samozatajan i škrt na riječima.

- Arena centar svake godine donira znatna sredstva školskim ustanovama, zdravstvenim institucijama ili humanitarnim udrugama, a ove smo godine, na moju incijativu, spomenuta sredstva dodijelili mojoj bivšoj školi. I ne samo zato što je "moja", već zbog izuzetnih školskih i izvanškolskih uspjeha koje ta škola postiže. Ona je postala nezaobilazan čimbenik u društvenom životu Bregane, mjesto okupljanja svih generacija te organizator i pokretač brojnih priredbi i akcija. Uz školu me vežu najljepše uspomene iz mladosti, a s Igorom prijateljske proistekle s brojnih druženja i sportskih terena - rekao je Dekalić. - No, osim toj školi, znatna smo sredstva donirali i nekim dječjim zdravstvenim institucijama, ali ne bih, bez njihova znanja, želio spominjati o kojima se radi - završio je Dekalić.

Ravnatelj Matijašić još ne zna kako će i na što utrošiti 630.000 kuna, ali njegova se želja može naslutiti iz dugogodišnjih napora i lobiranja za izgradnju nove školske sportske dvorane, koja je, inače, i u planovima samoborske gradske uprave.
A ovo je idealna prilika za "zakapanje prve lopate" i početak procesa kojim bi se jednog Božića mogla nova sportska dvorana naći pod borom Bregančana.

Objavljeno: 31.12.2018.