T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Edukacija u menadžmentu u praksi

Prema istraživanju koje je provedeno prilikom pristupanja Hrvatske EU menadžment je jedno od najzapuštenijih ljudskih djelatnosti u RH. U školskom je sutavu desetljećima nedostajalo menadžmenta na svim razinama. I upravo je to ono što su poslodavci u istraživanju koje je provela Hrvatska udruga poslodavaca u skloup jednog EU projekta gdje su kratki i učinkoviti programi za ljude koji to već rade najpotrebitiji.

Kratki programi za menadžment da ili ne

Prije desetak su se godina vodile velike rasprave može li se kroz kratki program osposobljavanja nadoknaditi sva znanja, vještine i kompetencije koje daju stručni, dodiplomski i diplomski studiji.

Ne želeći nadomjestiti status studija, niti zatvoriti vrata mladim ljudima koji izlaze iz novoformiranih studija ovi kratki programi osposobljavanja daju mogućnost ljudima srednjih godina koji već uspješno rade i svojim radom svjedoče o svojim prirođenim menadžerskim sposobnostima. Tim ljudima potrebno nadodati određenu razinu znanja i vještinu da bi uz posao mogli nastaviti kao voditelji na svom sadašnjem poslu.