Grad Samobor

Novosti

Nagrade i priznanja sa svih strana

04.07.
2019.

Još jedna uspješna godina u glazbenoj školi Ferdo Livadić

Na kraju nastavne godine 2018./2019. GŠ Ferdo Livadić ponovno se može pohvaliti s pregršt lijepih produkcija i koncerata, poput onih održanih od 27. svibnja do 1. lipnja u povodu Dana škole, ali i velikim brojem osvojenih nagrada na solističkim i komornim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

U ovoj nastavnoj godini profesori i učenici škole svoja glazbena umijeća pokazali su na Državnom natjecanju komornih sastava učenika i studenata glazbe u Zagrebu (5.-8. prosinca 2018.), Državnom solističkom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu (5.-13. travnja 2019.), Međunarodnom gitarističkom natjecanju Ida Presti u Samoboru (30. studeni-2. prosinca 2018.), Međunarodnom natjecanju komornih sastava Davorin Jenko (Beograd, 5.-6. ožujka 2019.), Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus (Križevci, 24.-31. ožujka 2019.), Međunarodnom natjecanju Musica insieme (Venecija, 6.- 7. travnja 2019.), Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass (Varaždin, 8.-17. travnja 2019.), Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Daleki akordi (Split, 13.-17. travnja 2019.), Međunarodnom gudačkom natjecanju Rudolf Matz (Čakovec, 24.–27. travnja 2019.), Međunarodnom natjecanju klavirista Matusja Blum (Sarajevo, 3.-5. travnja 2019.), Međunarodom Koroškom klavirskom natjecanju (Radlje ob Dravi, 16.–19. svibnja 2019.) i Međunarodnom natjecanju Poreč Fest (Poreč, 2.–5. svibnja 2019.).

Uz priznanje i čast na spomenutim natjecanjima, učenike/ce i profesore/ice GŠ Ferdo Livadić koji su na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u konkurenciji komornih sastava te na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u pojedinačnim kategorijama osvojili jedno od prva tri mjesta, nagradile su Zagrebačka županija, Grad Samobor te Agencija za odgoj i obrazovanje.

Prijem za njih, njihove mentore i roditelje, županija je organizirala u Vršilnici, dijelu kompleksa Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću, u utorak, 4. lipnja, a nagrade im je uručio župan Stjepan Kožić sa suradnicima. Tjedan dana kasnije, 12. lipnja, učenike i profesore je nagradio i Grad Samobor u Centru za mlade Bunker, a nagrade im je uručila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. Učenici naše škole na oba su događanja imali priliku prikazati i dio nagrađenog programa.  Agencija za odgoj i obrazovanje prvonagrađenim je učenicima u četvrtak, 27. lipnja, dodijelila i Oskare znanja. Po završetku nastave nagrađeni učenici i profesori zasluženo su otišli na izlet u Moščenićku Dragu 19. lipnja, gdje su imali priliku vidjeti povijesnu jezgru grada, Etnografski muzej, simbol grada Mošćenički toš (mlin za masline star 300 godina) i druge ljepote toga kraja.

Svim učenicima, profesorima i djelatnicima škole čestitamo na uspješnoj godini te im želimo ugodne ljetne praznike.