T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Obrazovanje odraslih u poljoprivredi

Programi obrazovanja za odrasle poljoprivrednike i one koje će to tek postati

Zašto upisati program osposobljavanja u poljoprivredi


Možda ste naslijedili poljoprivredno zemljište i ne znate što biste s njim počeli, ili ste odlučili promijeniti posao kojim se bavite i postati poljoprivrednikom. Ili jednostavno volite provoditi vrijeme na svježem zraku?

Kako povezati ljubav prema prirodi s nečim isplativim? Možete se pridružiti mnogim osobama koje su odlučile okrenuti novu stranicu u životu   i započeti nešto novo.

Kako započeti nešto novo? Na početku je potrebno prikupiti informacije o proizvodnji koju pokrećemo.  Zatim su nam potrebni kontakti i poveznice u poslu.  Možemo to potražiti sami, a možemo i upisati program osposobljavanja koji će nas kroz teoretsku i praktičnu nastavu povezati s tvrtkama i ljudima koji nam trebaju.

Zatim tu su zakoni i zakonski okviri koji se vežu uz neku djelatnost. Kao i prije možemo  istraživati sami, čitati zakone i pravilnike, ili otići na program osposobljavanja koji će nam pružiti sve informacije odjednom i na kraju dati uvjerenje o stručnoj osposobljenosti koje služi certificiranju proizvodnje.

Mnoštvo je razloga za pohađanje programa osposobljavanja jer oni su  kreirani upravo za ljude kojima treba informacija na jednom mjestu, povezivanje s tvrtkama i pojedincima te certfikat o odgovarajućoj razini znanja potrebnog za pokretanje proizvodnje.