Grad Samobor

Projekti

Priznanja u akciji "Volim Samobor"

Priznanja u akciji
13.06.
2017.

Dodjeljena priznanja za najbolje uređeni okoliš samoborskih škola i vrtića u akciji Volim Samobor 2017

Predstavnici samoborskih osnovnih škola i vrtića primili su u ponedjeljak, 12. lipnja priznanja u akciji Volim Samobor 2017. Priznanja su im pripala temeljem uređenja okoliša školskih odnosno vrtićkih objekata, a najuspjelije među njima odabrala je tročlana komisija u sastavu Violeta Gjurkin iz Komunalca, Ivana Kokot iz Turističke zajednice Grada Samobora te Renata Kenda kao predstavnica Grada Samobora.

Tako je u konkurenciji matičnih škola 1. mjesto pripalo OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, drugoplasirana je bila OŠ Samobor, a 3. mjesto zaslužila je OŠ Milana Langa iz Bregane. Kod područnih škola najuređeniji je bio okoliš PŠ Celine, 2. mjesto pripalo je PŠ Mirnovec, a 3. PŠ Klake. U konkurenciji samoborskih vrtića komisija je ocijenila da je najuređeniji okoliš onaj DV Izvor - Mlinska, ispred DV Grigora Vizet - Kovačićeva te DV Mali prijatelji.

Nakon prezentacije članica komisije u kojoj su s okupljenima ukratko podijelile svoje dojmove o viđenom na terenu, priznanja najuređenijima uručili su pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i predstavnik Odjela za gospodarstvo Krunoslav Znika dok je predstavnica Samoborskog vrta Iva Miljanić najbolje plasiranima uručila sadnice. Inače, u okviru akcije školama i vrtićima omogućene su sadnice u vrijednosti 500, odnosno 250 kuna, a ukupno je bilo uključeno 5 matičnih škola, 10 područnih te 17 vrtićkih objekata.

Direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Martina Paladina uručila je priznanja za sudjelovanje u akciji Volim Samobor 2017 svima okupljenima. Također je iskoristila priliku da bi iskazala zahvalnost svima koji su se uključili u akciji te izrazila nadu da će se nastaviti međusobno podupirati s ciljem poticanja uređenja okoliša, ali i razvijanja svijesti o brizi za okoliš kod naših najmlađih sugrađana.