T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

18 medalja za Samoborce

Nika i Dino s dva zlata najuspješniji

U sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu održan je 24. po redu Međimurje Open, koji je ove godine održan pod izninmno strogim epidemiološkim mjerama, a prema strogim uputama HZJZ-a.

Nakon šest mjeseci natjecateljske pauze Karate klub Globus i Hrvatski karate savez organizirali su prvi međunarodni karate turnir koji je, nažalost, ove godine okupio samo hrvatske karate klubove (njih 60) te dvoje natjecatelja iz Bugarske. Brojka od 511 natjecatelja nije mala, ali je dvostruko manja u odnosu na prošlu godinu, kada je na turniru sudjelovalo puno više sportaša, i to iz 15 država. Hrvatski karate savez je svima onima koji žele konkurirati za mjesto u nacionalnoj kadetskoj, juniorskoj i mlađoj seniorskoj reprezentaciji, koje će, nadamo se, nastupiti u veljači na prvenstvu Europe u Finskoj, ovaj turnir odredio kao obavezni. Samim time je na turniru u Čakovcu sudjelovala "krema" hrvatskog karatea u ovim uzrastima te nije bilo nimalo lako doći do pobjedničkog postolja. Karateke Karate kluba Samobor su se dobro snašli na tatamijima, što je bilo i za očekivati, jer se cijelo ljeto naporno radilo i forma sportaša je u stalnom uzletu.

U Čakovcu su bili najuspješniji Nika Jelen, koja je slavila u katama u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a s dva zlata može se pohvaliti i junior Dino Šimunec, koji je s ukupno šest pobjeda osigurao zlato u svojoj juniorskoj katagorji do 76 kg, ali i u starijoj kategoriji mlađih seniora do 75 kg. Gotovo da nije bilo slabe karike u redovima KK Samobora te su svi ispunili očekivanja, ali i pokazali nedostatke koji će se u narednom periodu pokušati otkloniti. Karate klub Samobor je na Međimurje Openu upotpunio svoj uspješni niz medalja s osvojenih ukupno 18 medalja: 5 zlata, 7 srebra i 6 bronci.

Rezultati KK Samobor: Nika Jelen, 1. mjesto juniorke i seniorke kate Lucija Gečević, 1. mjesto mlađe seniorke kate Dino Šimunec, 1. mjesto juniori do 76 kg i ml. seniori do 75 kg Magdalena Šuflaj, 2. mjesto ml. seniorke do 68 kg Jakov Fember, 2. mjesto seniori do 60 kg Ivan Terihaj, 2. mjesto juniori do 68 kg Vid Kralj Radulović, 2. mjesto kadeti do 70 kg Jan Katanec, 2. mjesto kadeti plus 70 kg Borna Šunjić, 2. mjesto kadeti do 52 kg Lucija Gečević, 2. mjesto seniorke kate Iskra Majsec, 2. mjesto djevojčice 2006. do 54 kg Paula Šogorić, 3. mjesto juniorke preko 59 kg Jakov Fember, 3. mjesto ml. seniori do 60 kg Dario Szel, 3. mjesto juniori do 68 kg i ml. seniori do 67 kg Ivan Terihaj, 3. mjesto ml. seniori do 67 kg Borna Šunjić, 3. mjesto dječaci 2006. do 52 kg

Objavljeno: 08.09.2020.