T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti iz sporta

Ana kreće na europsku medalju

47. Trbovlje Open - Trbovlje

U subotu, 30. studenoga, u Trbovlju je održan 47. po redu Trbovlje Open, jedno od najstarijih karate natjecanja u Europi. Turnir je okupio 556 natjecatelja iz 88 klubova koji su došli u Trbovlje iz 11 država. Hrvatski karate savez je ovom natjecanju dao posebnu važnost te ga odabrao kao jednog od kriterijskih za nastup na seniorskom prvenstvu Europe, koje će se održati u ožujku u Azerbajdžanu (Baku).

Najbolja samoborska sportašica Ana Lenard je stoga na ovo natjecanje otišla vrlo motivirano, što je u konačnici i rezultiralo njenim uvjerljivim pobjedama te osvajanjem prvog mjesta. Najvažnije je što je svoju hrvatsku najveću konkurenticu u polufinalu, za svega minutu i 20 sekundi, uvjerljivo pobijedila rezultatom 8:0, što je u karateu rijetkost. Takva dominacija i sigurnost koju je Ana pokazala u toj borbi zadivila je sve gledatelje u sportskoj dvorani u Trbovlju.

Pobjedom je Samoborka osvojila i znatnu bodovnu prednost pred konkurenticama te se može slobodno reći da je već jednom nogom na EP-u u Bakuu.

Objavljeno: 03.12.2019.