T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Ana Lenard obranila naslov prvakinje Hrvatske

Karate klub Samobor u vrhu seniorskog karatea

U subotu i nedjelju, 18. i 19. travnja, u Zagrebu je u sportskoj dvorani Martinovka, uz epidemiološke mjere sukladno uputstvima HZJZ-a, održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za seniorke i seniore u katama i borbama. Najbolje hrvatske karateke bili su i ovog puta pod iznimno velikim pritiskom, jer im je državno prvenstvo bilo ključno izborno natjecanje za predstojeće Prvenstvo Europe, koje se od 19. do 23. svibnja održava u Poreču. Unatoč tome, prikazan je vrhunski karate i na kraju su se medaljama okitili oni najbolji pa će u Poreču Hrvatsku prestavljati zaista najkvalitetnije karateke koje Hrvatska ima u ovom trenutku.

Karate klub Samobor je i u ovoj konkurenciji ostvario vrhunske rezultate te je osvojenim medaljama ostao u vrhu hrvatskog seniorskog karatea.

Ana Lenard (kategorija do 61 kg) bila je izuzetno motivirana, ali i mudra, te je svaki meč odradila taman koliko treba, kako njena pobjeda ne bi došla pod znak upitnika. Imala je Ana vrlo ozbiljne protivnice, ali nijednoj nije dopustila da je iznenade i skinu s trona. Poznato je da je najteže braniti naslov, a Ani je to ponovno uspjelo. Naslovom prvakinje potvrdila je svoj nastup na Prvenstvu Europe u Poreču.

Sadea Bećirović (kategorija do 68 kg) je također bila na vrlo visokoj razini i u najbrojnijoj kategoriji suvereno pobjeđuje te postaje državna prvakinja, čime i sebi osigurava nastup na Prvenstvu Europe. Forma Sadee je u uzlaznoj putanji i do Poreča će biti spremna za ostvarenje visokih dometa.

Dino Šimunec (kategorija do 75 kg), aktualni juniorski prvak Hrvatske, imao je svoj debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji te je sa svojih 17,5 godina pokazao da ga čeka i uspješna seniorska karijera. Osvojio je brončanu medalju, pokazavši odličnu formu tri tjedna prije državnog juniorskog prvenstva.

Lucija Gečević (kate pojedinačno) je prošlogodišnju državnu broncu na ovom prvenstvu pretvorila u srebro odličnim izvedbama kata. Lucija je standardno dobra, što su suci prepoznali. Lucija je nastupila i u konkurenciji kata ekipno za KK Hrvatski dragovoljac iz Zagreba te je s kolegicama iz tima osvojila zlatno odličje, osiguravši nastup u Poreču.

Treba još spomenuti i posebno pohvaliti Ivana Terihaja (kategorija do 67 kg), Magdalenu Šuflaj (kategorija do 68 kg) i Niku Jelen (kate pojedinačno), koji su došli do borbe za broncu, ali nažalost za dlaku istu izgubili te time osvojili 5. mjesto.

Paula Šogorić (kategorija +68 kg) je jednu borbu pobijedila, ali je drugu u dramatičnom meču izgubila te tako ostala bez boljeg plasmana.

Objavljeno: 21.04.2021.