T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Bronca u oštroj konkurenciji 

Uspješan nastup Katarine Lucije Vuković u Rusiji

Bronca u oštroj konkurenciji 

U Orenburgu u Rusiji, na samoj granici Europe i Azije, održano je 18. i 19. svibnja novo izdanje europskog seniorskog toura. Na natjecanje u taj daleki ruski grad stiglo je više od 300 natjecatelja iz 24 države s tri kontinenta.

Hrvatska ekipa je brojala 9 natjecatelja, a među njima je bila i Katarina Lucija Vuković (na slici prva lijevo), članica Judo kluba Profectus Samobor i osvojila broncu u četvrtoj borbi dana protiv Miočić iz Splita. Čvrstim gardom i kontrolom Katarina je prisiljavala protivnicu na neuspješne napade, koje su suci kažnjavali te nakon tri minute borbe zbog tri kazne ju i diskvalificirali. Tako je Katarina stigla do svoje pete medalje s europskih seniorskih kupova.

Osim Katarine i Ivana Šutalo iz Dubrovnika je u istoj kategoriji nakon početnog poraza od Gushchine kroz repasaž također došla od brončane medalje. U Katarininoj kategoriji preko 78 kilograma bilo je 15 natjecateljica - 9 Ruskinja, 4 Hrvatice i po jedna Poljakinja i Španjolka.

Čak četiri naše natjecateljice u istoj kategoriji značilo je i pritisak zbog međusobnog pozicioniranja unutar reprezentacije pa je svaka pobjeda bila još i važnija.
Hrvatska ekipa je u Orenburgu ukupno osvojila srebro i tri bronce i po broju odličja drugo mjesto iza najbrojnije ruske reprezentacije.

Objavljeno: 20.05.2019.