T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti iz sporta

Dario Svetić Svele otišao sa svim počastima

Svjetski prvak Ivan Kvesić umirovio legendarnog Samoborca

Na samoborskom tatamiju Sportske dvorane Samobor u sklopu svečanog otvaranja 29. Grand prix Croatia dogodilo se ono što bi svaki sportaš poželio.

Klub organizator i domaćin velebnog karate turnira Karate klub Samobor organizirao je spektakularni oproštaj od dugogodišnje aktivne natjecateljske karijere svom veteranu i najdugovječnijem natjecatelju Dariu Svetiću.

Dario je zlatnim slovima upisan u povijesne uspjehe samoborskog sporta kao jedini Samoborac i član samoborskog sportskog kluba koji je osvojio seniorsku europsku medalju.

Bilo je to davne 2004. godine u Moskvi, kada je legendarni Svele stao na postolje uz bok najvećih svjetskih karateka, danas još aktivnog Agayeva i tada nepobjedivog svjetskog borca Francuza Biamonia.

Osvajao je Dario niz naslova državnog prvaka, bio je osvajač na stotine medalja širom svijeta, a više puta proglašavan najboljim sportašem Grada Samobora i Zagrebačke županije. Cijelu svoju sportsku karijeru je Dario proveo u svom matičnom klubu, Karate klubu Samobor.

Svoju sportsku karijeru je započeo 1989. godine, a natjecateljsku karijeru tri godine kasnije, 1992. godine. U subotu, 18. siječnja, se od nje i službeno oprostio onako kako je to i zaslužio, revijalnim mečom protiv aktualnog svjetskog prvaka i hrvatskog reprezentativca Ivana Kvesića.

Prigodnu plaketu svom učeniku dodijelio je njegov trener i direktor kluba Darko Šimunec.

Dario hvala ti za sve što si učinio za Karate klub Samobor, za samoborski sport, za hrvatski karate sport, ali i za sport općenito.

Objavljeno: 21.01.2020.