T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Hrvatski olimpijski dan 2017.

Budućnost samoborskog sporta je osigurana

Na vanjskim terenima Osnovne škole Bogumila Tonija, uz odgodu od dva dana zbog lošeg vremena, u četvrtak, 14. rujna, održan je Hrvatski olimpijski dan. Samoborski športski savez je i ove godine organizirao sportsko-edukativni projekt pod nazivom "Hrvatski olimpijski dan 2017. godine", s ciljem što masovnijeg uključivanje djece i građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih.


Male i velike, već renomirane ili buduće sportaše svih uzrasta, koji su došli u pratnji svojih trenera, pozdravili su i dočekali gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek i ravnatelji samoborskih osnovnih škola, koji su im poželjeli ugodno sportsko prijepodne, sa željom da svatko od njih, ako to nije već učinio, izabere neki od ponuđenih sportova prema vlastitom afinitetu i postane sportaš.
Oko 1000 djece imalo je i što izabrati, jer tijekom HOD-a predstavilo se dvadesetak udruga, članica Samoborskog športskog saveza, čiji su već poznati sportaši i treneri kroz zabavu i druženje s djecom zorno uz prikaze treninga predstavili svoj rad i dodsadašnje uspjehe.


Svoje vještine i sportska znanja predstavili su tako Sportski plesni klub Samobor, čiji su članovi plesom i otvorili Hrvatski olimpijski dan, zatim rukometašice i rukometaši ŽRK Samobor, RK Mladost, RK Rudar, karatisti KK Samobor, KK Mladost i KKK Fortis, gimnastičari GK Samobor, nogometaši NK Samobor i NK Bregana, košarkaši KK Samobor, Hokej klub Srake, atletičari AK Samobor, Breganja – penjanje na umjetnu stijenu, šahisti, judaši JK Profectus Samobor, stolnotenisači, odbojkaši, tenisači TK Samobor 1890 i TK Stars te Streličarski klub Samobor.
Sporta, veselja i zabave nije nedostajalo pa, po svemu sudeći, samoborski sportski klubovi imaju osiguranu svijetlu sportsku budućnost. 


Samoborski športski savez izdao je i brošuru naslova Postani sportaš, u kojoj se navodi zašto je sport dobar za djecu i mladež, što pojedini sport razvija u djece te popis adresa svih sportskih klubova u gradu. Brošura je tiskana u 1500 komada i svaki školarac od 1. do 4. razreda osnovnih škola, kao i predškolarci u gradskim vrtićima, istu će dobiti kroz promotivnu akciju sportova, koja će se u Gradu Samoboru produžiti kroz mjesec rujan.

 

Objavljeno: 14.09.2017.