T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Hrvatski olimpijski dan

Samoborski športski savez u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i ove godine će organizirati sportsko-edukativni projekt pod nazivom „Hrvatski olimpijski dan 2019. godine“.

Hrvatski olimpijski dan

Svi znamo da je cilj programa  masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih.

Hrvatski olimpijski dan ove će se  godine obilježiti u suradnji s 20- tak udruga iz članstva Samoborskog športskog saveza.


HOD  će se održati u petak 13. rujna 2019. godine u terminu od 10,00  do 12,00 sati na vanjskim terenima OŠ Bogumila Tonija  gdje građani, a prije svega školarci i mladi, imat će priliku, uz druženje sa sportašima, upoznati različite sportove.
Svaki sportski klub je imao 5 minuta za prezentaciju sporta gdje se kroz razgovor s trenerima, sportašima, uključivanjem djece i publike u aktivno sudjelovanje u prezentacije sportova pokušati učiniti cijeli dan i prezentacije sportova zabavnijim, dinamičnijim, aktivnijim.
Na obilježavanju HOD 2019 u Samoboru prisutni je bilo 800 učenika osnovnih škola Grada Samobora te 20 udruga sa svojim sportašima.

Samoborski športski savez dao je izraditi brošuru „Postani sportaš“ unutar koje se navodi zašto je sport dobar za djecu i mladež, što pojedini sport razvija u djece te popis adresara svih sportskih klubova u gradu.
Brošura se tiska u 1.500 komada i svaki školarac od 1-4 razreda osnovnih škola i predškolarci u vrtićima u Gradu Samoboru će istu dobiti kroz promotivnu akciju sportova koja će se u školama grada Samobora produžiti kroz mjesec rujan.

Objavljeno: 12.09.2019.