T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Iskri Majsec bronca u Umagu

Na Svjetskom kupu za mlade održanom u Umagu od 30. lipnja do 2. srpnja, naša Samoborka Iskra zauzela treće mjesto

Samoborska mlada karatistica Iskra Majsec, članica Karate kluba Samobor, tituli državne prvakinje u katama dodala je još jedan vrhunski rezultat osvojivši brončanu medalju na Svjetskom kupu održanom u Umagu od 30. lipnja do 2. srpnja.

U konkurenciji 31 mlade karatistice do 12 godina Iskra je s četiri pobjede i jednim porazom zauzela 3. mjesto te tim rezultatom još jednom potvrdila svoju međunarodnu kvalitetu.

U 1. kolu imala je Iskra dosta lošu izvedbu kate, ali srećom ipak bolju od predstavnice BiH, koju je pobijedila tijesnom sudačkom odlukom 3:2. U 2. kolu ždrijeb joj je dodijelio prošlogodišnju pobjednicu, Španjolku Garziu Lozano, od koje gubi 4:1, ali u vjeri da će njena suparnica doći do finala, čime bi dobila priliku za osvajanje medalje kroz repasaž. Upravo se to i dogodilo u Umagu. Španjolka je dalje sve superiorno pobijedila, tako da je Iskra s još tri sigurne pobjede (sve s 5:0) u repasažu osigurala brončanu medalju.

U prvom krugu repasaža pobijedila je predstavnicu Litve, zatim u drugom odličnu Slovakinju, da bi u direktnom susretu za treće mjesto nadvisila Bugarku Tsanevu.

U Umagu je sudjelovalo 2400 sportašica iz sportaša iz čak 70 zemalja svijeta sa svih kontinenata te je time ovaj svjetski kup postao itekako respektabilan sportski karate događaj u svijetu. Tehničkom organizatoru Hrvatskom karate savezu dolaze pohvale sa svih strana za organizaciju, a Svjetska karate federacija (WKF) već sada najavljuje da će Umag i naredne godine dobiti njihovo povjerenje, a samim time i domaćinstvo ovog velikog karate događanja.

 

Objavljeno: 04.07.2017.