T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Ivan Lindić prvak, Katarina Lucija Vuković viceprvakinja Hrvatske

Judo klub Profectus Samobor nastupio je s 10 natjecatelja u subotu u Dubravi u Zagrebu na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u judu za uzrast juniora i juniorki, te dječaka i djevojčica. Samoborcu su osvojili čak 6 medalja i ponovo potvrdili svoju visoku kvalitetu

Ivan Lindić prvak, Katarina Lucija Vuković viceprvakinja Hrvatske

Katarina Lucija Vuković postala je viceprvakinja Hrvatske među juniorkama preko 78 kilograma, nakon što je u finalu ovaj put od nje bila njezina dobra poznanica s tatamija, Splićanka Miočić. Profectusove kadetkinjeveć redovito osvajaju medalje i u starijim uzrasnim kategorijama, pa je tako bilo i u subotu. Sve tri, Lara Cvjetko, Lorena Štengl i Helena Vuković odradile su dobre borbe i na kraju, svaka u svojoj kategoriji, stigle do brončanih medalja. Ukupno se ženska ekipa Judo kluba Profectus Samobor ove godine, u odnosu na lanjsku, popela za stubu više i osvojila srebrnu medalju te naslov državnih ekipnih juniorskih viceprvakinja.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 14 godina Nina Cvjetko je u kategoriji do 40 kilograma izgubila borbu od kasnije prvakinje, ali u repasažu prikazala veliku upornost i borbenost i u borbi za medalju u gotovo izgubljenoj situaciji napravila veliki preokret i zasluženo osvojila brončanu medalju. Dora Hrkec je u kategoriji do 52 kilograma bila peta.

U konkurenciji dječaka po prvi put je nastupio Nikola Škalec i u konkurenciji daleko iskusnijih protivnika ostao bez plasmana. Posljednji od “profectusovaca” u kategoriji dječaka do 55 kilograma nastupio je Ivan Lindić (na naslovnoj fotografiji) i u četiri borbe prikazao veliku raskoš svog talenta i sve dobio ipponom. Tako je osvojio zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske.

Objavljeno: 23.05.2017.