T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Još jedno zlato ide u Samobor

Naš samoborac Mario Vavro ponovno na prijestolju

Još jedno zlato ide u Samobor

Streličarski klub Samobor nastupio je s pet natjecatelja u nedjelju, 17. prosinca u Varaždinu u sportskoj dvorani na tradicionalnom međunarodnom dvoranskom Božičnom turniru.
Mario Vavro donio je ponovno u Samobor zlatnu medalju u konkurenciji seniora sa složenim lukom.

Već u kvalifikacijama Vavro je postigao odličan rezultat od 594 krugova, što mu je osiguralo prvo mjesto i potvrdu druge norme za nastup na Svjetskom prvenstvu. U eliminacijskom dijelu natjecanja Vavro je redom pobijeđivao protivnike da bi se u finalu susreo sa drugoplasiranim iz kvalifikacija, odličnim austrijskim predstavnikom Nicom Vinnerom. Ni u jednoj seriji Vavro nije dozvolio bodovnu prednost Austrijanca. Na kraju 148:147 za Vavru, koji osvaja zlatnu plaketu domaćina, SK Cekina, povodom 25 godina rada tog kluba.
Ovo je bila potvrda odlične forme Marija Vavre pred veoma zahtjevne i velike turnire koji ga očekuju u siječnju i veljači. Početkom siječnja nastupa na 3. svjetskom kupu u Nimesu-Francuska, slijedi Američka turneja s nastupom na turniru Lancaster Arceri Classik, zatim nastup na 4. svjetskom kupu u Las Vegasu, gdje je ove godine u siječnju postigao savršen rezultat 900 krugova i plasirao se u finalna natjecanja. Iz Vegasa putuje u Yenkton u Južnu Dakotu, na Svjetsko seniorsko prvenstvo.

U ovom trenutku SK Samobor uvelike se trudi da uz pomoć Hrvatskog streličarskog saveza i obitelji osigura potrebna financijska sredstva kako bi ovaj vrhunski sportaš ostvario dobre rezultate i ostao u vrhu svjetskog streličarskog sporta.

Iz streličarskog kluba Samobora još se jedna sportašica plasirala u četvrtfinale, riječ je o Lani Orešić, koja je naposljetnku izgubila od brončane Marte Matić i na kraju osvojila 6. mjesto. Dok se Stjepan Ivančan plasirao na 22. mjesto.

 

 

Objavljeno: 18.12.2017.