T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sport

Kraj projekta besplatnog vježbanja

Završen projekt besplatnog vježbanja srednjoškolaca grada Samobora

Kraj projekta besplatnog vježbanja

Sa završetkom godine, završio je i projekt besplatnog vježbanja srednjoškolaca u centru FitnessOF u Samoboru koji se proveo u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju Out Fit, a pod pokroviteljstvom Samoborskog sportskog saveza i grada Samobora. 

Učenicima srednjih škola grada Samobora omogućeno je da tri mjeseca besplatno vježbaju uz stručne osobe kako bi se djelovalo na psihofizičko zdravlje mladih Samoboraca. Projekt je uspješno završio sa 90 aktivnih učenika koji su razvili rekreativne i socijalne vještine ali i djelovali na vlastito zdravlje i time doprinjeli razvoju lokalne zajednice.
Već u samom početku odaziv srednjoškolaca bio je odličan, a još je bolji pokazatelj napretka i to što su svi koji su krenuli s vježbanjem ostali uključeni u aktivnosti do samog završetka projekta. Zbog povećanog interesa uveli su se i dodatni termini kako bi se izašlo u susret učenicima koji su pokazali interes, ali zbog školskih obaveza nisu bili u mogućnosti sudjelovati u aktivnostima. 

Poražavajuće svjetske statistike kažu da samo 5% populacije aktivno vježba, a rezultati istraživanja koje je proveo Središnji državni ured za šport u toku 2017.g kažu da se 62% ukupne Hrvatske populacije ne bavi nikakvim tjelesnim aktivnostima. Upravo iz tog razloga potrebno je čestitati svim sudionicima ovog projekta jer su ustrajali u aktivnostima što smo i učinili tko što je Društvo za sportsku rekreaciju Out Fit izdalo Potvrde o sudjelovanju u projektu. 

Vježbajući s trenerom po specifičnom programu, svaki je učenik dobio znanje koje je potrebno za nastavak rekreativnih aktivnosti. Individualni pristup i posvećenost utjecala je osim na rekreaciju i na stvaranje socijalnih kontakata i razvoj socijalnih vještina u ovo moderno digitalno doba, što je još jedan od pokazatelja da rekreacija vodi prema zdravom i osvještenom pojedincu i društvu.

Kao nastavak projekta planiraju se rekreativne aktivnosti za sve mlade u gradu Samoboru, o čemu možete više informacija dobiti u centru FitnessOF. 

 

Objavljeno: 22.01.2018.