T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sportska događanja

Memorijal Branko Bošnjak u karateu

Turnir međunarodnog karaktera - jedan je od najpoznatijih turnira u kyokushin karateu u ovom djelu Europe – svake godine okuplja sve veći broj natjecatelja.

Memorijal Branko Bošnjak u karateu

BRANKO BOŠNJAK
Rođen je 22.03.1963. godine u Samoboru. Bio je dugogodišnji član Kyokushin karate kluba Mladost iz Samobora. Kao vrstan borac i pedagog svoje je znanje i ljubav prema kyokushin karateu nesebično prenio na mnoge mlade generacije. 
Poginuo je 1995. godine kao pripadnik Specijalne jedinice policije PU Zagrebačke, čuvenih "Alfi“ čiji je djelatnik bio od samog osnutka. U spomen na njega samoborski karate klub svake godine organizira memorijalni karate turnir.
MEMORIJAL BRANKA BOŠNJAKA

Turnir međunarodnog karaktera - jedan je od najpoznatijih turnira u kyokushin karateu u ovom djelu Europe – svake godine okuplja sve veći broj natjecatelja. Iako počeci nisu bili nimalo laki Brankovi prijatelji iz kluba i kolege s posla nisu odustali u težnji da u spomen na njega iz godine u godinu organiziraju ovaj turnir. Ove godine turnir se održava 14. 10. 2017. u SD Samobor.

Godine 1995. održan je prvi memorijalni turnir na kojem je sudjelovalo 16 natjecatelja iz tri države – Hrvatske, Slovenije i Mađarske koji su se borili u apsolutnoj kategoriji. Danas turnir okuplja ponajbolje borce u muškoj i ženskoj konkurenciji iz petnaestak europskih zemalja.
 

Objavljeno: 14.10.2017.