T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Nika i Lucija brončane

22. Budapest Open - Budimpešta, 14. i 15. rujna

U dane vikenda, 14. i 15. rujna, u glavnom gradu Mađarske održan je 22. Budapest Open u karateu, koji je okupio 1875 sportaša iz čak 36 država svijeta. Za Hrvatice i Hrvate ovo je bio jedan od četiri turnira koji će odrediti popis reprezentacije Hrvatske za Svjetsko prvenstvo kadeta, juniora i mlađih seniora (Santiago de Chile, 23-27.10.).

Turnir je bio, gledajući sa sportske razine, vrlo kvalitetan te je na putu do medalje trebalo ostvariti 4-6 pobjeda, ovisno o kategoriji. Većina pridošlih reprezentacija je u Budimpešti provjeravala svoje reprezentativce za nadolazeće prvenstvo ili im je, kao i Hrvatima, to bio jedan od kvalifikacijskih turnira.

Prvog dana turnira su samoborske katašice, juniorka Nika Jelen i mlađa seniorka Lucija Gečević, imale odličan nastup te su s četiri pobjede i jednim porazom osvojile brončane medalje. Djevojke su pokazale svoju izvrsnost, jer u takvoj kvalitetnoj konkurenciji stati na pobjedničko postolje mogu samo najbolji.

U paklenoj konkurenciji nastupili su i borci, koji nažalost nisu uspjeli doći do medalje, ali su, bez obzira na to, imali odličan nastup. Najdalje su prošli Paula Šogorić (3 pobjede), Dino Šimunec i Ivan Terihaj (2 pobjede), ali za nešto više su trebali imati, ako ništa drugo, barem malo više sreće. Na njima se vidio zavidan umor i emotivna istrošenost, jer su iza njih bila već dva izborna turnira.

Treba istaknuti da je u Budimpešti Dino "zacementirao" svoj plasman na svjetsko prvenstvo (juniori do 68 kg), obzirom da nitko od njegovih konkurenata nije ostvario bolji plasman.

U planu i programu je ostao još jedan izborni turnir (Croatia Open, Rijeka), koji će se održati za tri tjedna, pa će ostali svoj put prema Čileu tražiti u Rijeci.

Najveće šanse za plasman u Čile imaju Ivan Terihaj (kadeti do 70 kg) i Jakov Fember (juniori do 61 kg), kojima želimo puno sportske sreće.

Objavljeno: 17.09.2019.