T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Novih devet medalja u samoborskim vitrinama

6. Zagreb karate kup - Zagreb, 9. rujna

U subotu, 9. rujna, Zagrebački karate savez organizirao je u poznatoj zagrebačkoj sportskoj dvorani Kutija šibica 6. po redu međunarodni turnir pod nazivom Zagreb karate kup. Turnir je ove  godine kvalitetom nadrastao sve dosadašnje pa je bilo vrlo teško doći do odličja.

U Zagrebu se okupilo 733 natjecatelja iz 11 zemalja Europe, a svakako je potrebno spomenuti i pohvaliti odličnu organizaciju. Bio je to drugi po redu turnir na početku nove sezone na kojem su nastupili natjecatelji Karate kluba Samobor, koji su u vrlo jakoj konkurenciji došli do devet odličja: 1 zlato, 2 srebra i 6 bronci.
Svi oni koji su marljivo trenirali preko ljetnih školskih praznika polako, ali sigurno ulaze u formu te postaju prepoznatljivi na tatamiju.

Najbolji u redovima samoborskog kluba bio je ovaj put Jurica Runtas, koji je osvojio zlatno odličje u konkurenciji kadeta do 70 kg, pobijedivši u četiri borbe sve vrlo kvalitetne suparnike. Jurica je ovom titulom naplatio velik trud i zalaganje koje je uložio tijekom ljetnih priprema te u konačnici svima pokazao da se rad i trud isplate.
Pored Jurice i ostali su bili na izuzetno visokoj razini. 
Katašica Lucija Gečević je u konkurenciji seniorki osvojila srebrno odličje, dok je u konkurenciji juniorki osvojila broncu te bila jedina Hrvatica koja se časno oduprijela slovačkim katašicama, koje pripadaju svjetskom i europskom vrhu.
Ivan Terihaj je u kategoriji mlađih kadeta do 48 kg ušao u finale i osvojio srebrno odličje te tako potvrdio svoju odličnu formu i konstantu uspješnih nastupa.
Ian Baždar u konkurenciji juniora do 76 kg se također okitio medaljom brončanog sjaja, izgubivši meč u polufinalu od aktualnog europskog prvaka iz Slovačke.
Brončane su bile i kadetkinje (kategorija preko 54 kg) Magdalena Šuflaj  i Paula Šogorić, koje su srčanim nastupom i velikim htijenjem došle do medalje.
Borna Šunjić (učenici borbe do 34 kg) te Iskra Majsec (kate učenice) su također imali odličan nastup te su sebi i klubu osigurali brončano odličje.

U svakom slučaju, ovo je bio još jedan vrlo uspješan i kvalitetan sportski dan za Karate klub Samobor. Naredne subote mlade snage Karate kluba Samobor putuju u Karlovac na tradicionalni međunarodni turnir Karlovac Open.

Izvor: Radio Samobor

Objavljeno: 10.09.2017.