T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sportska događanja

Održana 24. Međunarodna utrka XCO Samobor

U nedjelju 18. lipnja Samoborom zavladali biciklisti

Održana 24. Međunarodna utrka XCO Samobor

Trgom kralja Tomislava i centrom Samobora u nedjelju, 18. lipnja zavladali su još jednom biciklisti. U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš, najstarijeg aktivnog brdsko biciklističkog kluba u Hrvatskoj, organizirana je 24. Međunarodna utrka XCO Samobor. Utrka je vožena na iznimno atraktivnoj stazi na području park šume Tepec, sa startom i ciljem na glavnom samoborskom trgu, a okupila je gotovo 300 natjecatelja iz cijele Europe. Kategorije do 11 i 13 godina startale su prve, već u 9 sati, kategorije do 14 i 15 godina u 10 sati, veterani, rekreativci i kadeti u 11 sati, a seniori i juniori u 13:30 sati. Zbog odvijanja utrke većim dijelom nedjelje promet za osobna vozila centrom grada bio je zatvoren.

Staza na kojoj je vožen 24. XCO Samobor među natjecateljima je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevncosti te je kao takva od natjecatelja zahtjevala maksimalan angažman i koncentraciju. Karakterizira je atraktivan, ali težak "balvan" spust te jednako zahtjevan spust stupbama podno Starog grada Samobora. Osim što nudi atraktivne spusteve, utrka prolazi i nekim od najljepših dijelova Samobora - glavnim trgom, Park šumom Tepec, uz kapelu svete Ane, podno ruševina starog grada, uz Samoborski muzej...

Na kraju se na takvoj stazi, u najatraktivnijoj kategoriji Elite U23, najbolje snašao talijanski biciklist Luca Braidot, drugo mjesto osvojio je Andras Parti iz Mađarske, dok je treći bio Dimitrios Antoniadis iz Grčke, a domaći vozač Filip Turk zauzeo je 10. mjesto. Kod djevojaka najbolja je bila Slovenka Tanja Žakelj, drugo mjesto osvojila je Barbara Benko, a treće Jovana Crnogorac. Na kraju treba istaknuti i velik trud ekipe iz BBK Šišmiš i svih koji su im pomogli te su se još jednom dokazali kao vrijedni sportaši, organizatori, ali i promotori Grada Samobora.

 

Objavljeno: 18.06.2017.