T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Pavao Jozić srebrni na Europskom prvenstvu

Pavao Jozić osvojio naslov viceprvaka Europe u Švedskoj

Pavao Jozić srebrni na Europskom prvenstvu

Na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu u Švedskom Helsingborgu u pojedinačnom dijelu natjecanja danas je hrvatski parastolnotenisač, Samoborac Pavao Jozić osvojio srebro dok je paraolimpijka Anđela Mužinić osvojila broncu.

U finalu kategorije 7 Pavao jozić susreo se s Nizozemcem Montanus Jean Paulom izgubivši s 0:3, po setovima 5:11;, 4:11 i 6: 11.

Pavao Jozić ušao je u finale nakon odličnih igara u grupi bez poraza uz pobjedu nad svjetskim prvakom Španjolcem Jordy Moralesom s 3:2. Nakon prolaska grupe I četvrtfinala gdje je pobjedio u odlličnoj igri Poljaka Deigsler Michala sa 3:1. U polufinalu je Pavao nadvisio Šveđanina Westwrberg Nicklasa Thomasa s 3:2.

„Bilo je to izuzetno, za mene naporno natjecanje, jer sam u grupi i nastavku natjecanja dosta mečeva dobivao u petom setu. Noge su mi bile otežane i ponestalo mi je snage za dodatni iskorak kako bih došao na europski tron“, izjavio je europski doprvak Pavao Jozić te dodao“Danac me je pomalo iznenadio, ali ono čime se posebno mogu pohvaliti to je pobjeda u grupi sa svjetskim prvakom, Španjolcem Jordy Moralesom. Kako sam preuzeo njegov dio ždrijeba tako mi se otvorio put do finala. Prije dvije godine u Laškom bio sam brončani,a sada ću ovim rezultatom zasigurno podići svoj rejting, jer moj sportski cilj je nastup na paraolimpijskim igrama u Tokyu“, zaključio je 25-to godišnji Samoborac Pavao Jozić.

Objavljeno: 19.09.2019.