T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Pet medalja za karataše Bregane

U Rijeci održano prvenstvo Hrvatske u borbama

Pet medalja za karataše Bregane

Pod strogim epidemiološkim mjerama, u odličnoj organizaciji Hrvatskog karate saveza, održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne skupine (2012. do 2006. godište).

Na prvenstvu u Rijeci nastupilo je 490 natjecatelja koji su bili podijeljeni u grupe po 50 sportaša, tako da je mogućnost bilo kakve zaraze svedena na minimum.

Iz Karate kluba Bregana je nastupilo 12 mladih boraca, a osvojeno je čak 5 odličja.

Najuspješnija je bila Erna Pjajčik, koja je osvojila srebro u kategoriji do 30 kg za godište 2012. U finalu je, nažalost, zbog 4 kazne za kontakte ostala bez zlata. U istom godištu (2012.) brončanu medalju osvojila je Lara Svinjarić u kategoriji preko 34 kg. Dino Devetak je osvojio brončano odličje u kategoriji do 34 kg (2011. godište). Alisa Jurjević je odličnim nastupom osvojila broncu u kategoriji do 40 kg (2009. godište). Tin Svinjarić je osvojio broncu u kategoriji do 37 kg (2008. godište).

Blizu medalje su bili Filip Žučko, Tina Kos i Irina Pjajčik, koji su poraženi u borbama za treća mjesta.

Dobre nastupe imali su i Emilija Mustafić, Nika Zorko, Lana Jurišić i Mia Lovreković, ali se ovom prilikom nisu umiješali u borbu za odličja.

Nažalost, mladi borci iz Bregane su ovaj put bili bez trenera Gorana Romića, koji zbog izolacije nije mogao biti s njima, pa su u pomoć uskočili kolege treneri iz Ivanić-Grada i Siska.

Objavljeno: 20.10.2020.