T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Početni koraci na putu do olimpizma

Mnoštvo rastrčanih mališana iz 8 dječjih vrtića s područja Samobora i Svete Nedelje sudjelovalo je jutros na Gradskom stadionu u Samoboru u njima primjerenim sportskim disciplinama koje je za njih na nogometnom travnjaku pripremila vrijedna ekipa Udruge Športići u suradnji sa Samoborskim športskim savezom

Početni koraci na putu do olimpizma

Trčalo se, preskakivalo i zaobilazilo prepreke, provlačilo ispod sportsko-rekreacijskih sprava, bacalo i ispucavalo loptice i još puno toga. Sve to bio je dio 16.-og Olimpijskog festivala dječjih vrtića, koji je u Samoboru održan po 10.-i jubilarni put.

Nastupili su svi dječji vrtići Samobora: Grigor Vitez, Izvor, Osmijeh, Obzori, Mali prijatelji, Potočić iz Rakovog Potoka, Waldorfski vrtić Neven kao i Dječji vrtić Slavuj iz Svete Nedelje. Njihovih 300-tinjak sudionika, mališana s voditeljima i trenerima, zavrijedilo je za svoj trud i prepoznavanje i traženje sebe u budućnosti u nekom od sportova, majice i kape Hrvatskog olimpijskog odbora,.a na kraju i medalje. Svim dječjim vrtićima pripali su pehari za sudjelovanje.

Cilj projekta je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. Znak Olimpijskog festivala dječjih vrtića su stilizirani olimpijski krugovi, a slogan “I ja ću biti olimpijac”. Tako se djeca upućuju u sport i razvijaju svoje sportske sklonosti što utječe na razvoj njihove kreativnosti i samoinicijative i to u ranim godinama života.

Festival dječjih vrtića, u pratnji pročelnika Grada Samobora za društvene djelatnosti Jure Horvata i tajnice Samoborskog športskog saveza Marijane Radek, otvorila je s pozdravnim riječima zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. Članica Karate kluba Samobor Iskra Majsec pred svima je izvela jednu od kata te pokazala mališanima svoje medalje i pehare koje je osvojila baveći se ovom borilačkom sportskom vještinom. Svu tu ranu sportsku mladost došli su bodriti i mnogi roditelji.

Objavljeno: 18.05.2017.