T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sportska događanja

Prvog dana prosinca otvorite svoja srca! 

Velika srca trče i ove zime

Samoborci će i ove godine pokazati kako imaju veliko srce, na humanitarnoj akciji Velika srca trče koja se održava u nedjelju, 1. prosinca sa startom u 10 sati ispred Centra za mlade Bunker u bivšoj vojarni Samobor. 

Već šestu godinu za redom Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor organizira ovu akciju kojoj je cilj prikupljanje sredstava za pomoć djeci, štićenicima udruge Nova budućnost. Za organizaciju ove akcije Klub je nedavno nagrađen Nagradom Grada Samobora, što je najveće priznanje lokalne zajednice. 

U vremenu od 10 do 14 sati dobrodošli su svi ljudi velikog srca da otrče koji krug dužine 720 metara, prošeću ili podrže akciju svojim skromnim doprinosom. Naime, svaki od sudionika akcije Velika srca trče svojim će prilogom, bez obzira na iznos i dužinu koju je pretrčao, osigurati nastup u utrci, a istrčanim krugom dodatno će doprinijeti povećanju iznosa koji će donatori uplatiti na žiro-račun Udruge.

Pozivamo sve sportaše, zaljubljenike u trčanje i sve ljude velika srca da nam se pridruže u što većem broju. Pozivamo i sve sportske klubove, udruge i društva koji kao ekipa žele nastupiti u nizanju krugova da sudjeluju u ovoj akciji. Prijave započinju u 9 sati. 

Slatka iznenađenja pripremaju se za najmlađe sudionike utrke koji će ovom prilikom osjetiti radost darivanja i pomoći djeci kojoj je to najpotrebnije. 

Prošle godine sudjelovalo je 524 sudionika, uz 30-ak volontera, od kojih su neki sportaši, a neki građani željni pomoći. Ukupno su istrčana 5.524 kruga čime je prikupljeno najviše sredstava do sad. Donacijama sudionika prikupljeno je 16.885 kuna te 7.000 kuna u poklon bonu kontrolora letenja, koji su osigurali i božićne darove za svih 30 štićenika i tako udvostručili iznos prikupljen na samoj manifestaciji.

Pomozite nam da ove brojke budu još ljepše te da i ove godine uljepšamo Božić našim mališanima! Uključite se i vi, jer nema boljeg načina za započeti najljepši mjesec u godini!

Web:  https://kciptsamobor.com/vst-2019/
Facebook: https://www.facebook.com/Velikasrcatrce/?fref=pb&hc_location=profile_browser

Objavljeno: 04.11.2019.