T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanja

Sajam mogućnosti

Cilj Sajma je poticanja učenika na uključivanje u izvannastavne i izvanškolske aktivnosti

Sajam mogućnosti

Vanjske terene kod Sportske dvorane Samobor danas od 10 - 13 sati pohodit će oko 700 učenika četvrtih i šestih razreda samoborskih osnovnih škola na još jednom Sajmu mogućnosti, koji im je kroz zabavu, igru i natjecanja trebao približiti rad javnih službi u gradu, ustanova i institucija, sportskih klubova, udruga tehničke kulture, kulturno-umjetničkih društva, socijalnih udruga te vjerskih i drugih zajednica.
Sajam i ove godine organizira Policijska uprava zagrebačka preko svoje samoborske postaje, Grad Samobor i Vijeće za prevenciju Grada Samobora. 
Cilj Sajma je poticanja učenika na uključivanje u izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, ponajprije onih koji se još ne bave ni jednom od pruženih mogućnosti.
Uz razgledavanje štandova, dvosatne praktične prezentacije raznih aktivnosti učenicima će se otvoriti vidike u što bi se, gdje, kada i kako mogli uključiti. Sajam mogućnosti dio je programa “Svi možemo zajedno”, sa svrhom prevencije ovisnosti, pa mu je osnovni cilj mlade s ulice usmjeriti u neku korisnu djelatnost.
I na ovom se sajmu pokazat će se kako Grad Samobor u organizacijskom smislu postiže visoke standarde prateći rad oko 120 udruga, među kojima je više od polovice sportskih.

Objavljeno: 18.05.2017.